top of page

קייץ שמח לכלבתולים - ארטיקים בריאים משני מרכיבים בלבד!

שוב הגיע חום יולי-אוגוסט. וכזכור, הוא מאתגר במיוחד לאלה מאיתנו שמכוסים פרווה מכף רגל ועד ראש...

חטיפים קפואים הם דרך קלה וטעימה לעזור לחתולים ולכלבים שלנו להעביר את הקיץ בכיף. הם מגבירים צריכת מים, מצננים, משמחים ומפעילים אותם.

ברשת תמצאו אינסוף מתכונים. חלקם מורכבים ומלכלכים, רבים מהם ממותקים או מכילים מוצרי חלב, שחיות רבות רגישות אליהם.

לפניכם שלוש אלטרנטיבות בריאות, טעימות וקלות להכנה!

ללא חלב או ממתיקים: שלושה מתכונים בשני מרכיבים

טיפים טבעיים לטיפול בכלבים

בבחירת המתכון זכרו להתחשב ברגישויות של חיות הבית ובטעמן האישי

כמה הארות לפני שמתחילים:

חטיפים רצוי לתת במידה. הכינו מראש מנות קטנות - השתמשו במגש קוביות קרח, תבנית שקעים של קאפקייקס או תבניות ארטיקים מלאות עד החצי. אפשר גם להשתמש בכוסות רגילות ולמלא אותן לגובה 2-3 ס"מ.

הדחף להוסיף ל"ארטיקים" מקל הוא מובן וחמוד אך פחות פרקטי עבור מי שאין לו אגודלים...

אם בכל זאת מתחשק לכם על הלוק הקלאסי, השתמשו במקל אכיל - ביסקוויט או חטיף מאורך.

זכרו להתחשב באלרגיות, אם ישנן, ובהעדפות של חיות הבית שלכם.

לעבודה!

1. קרחוני אבטיח-קוקוס (כלבים)

חטיף פשוט, לעיס ומרענן משני מרכיבים בלבד

מצרכים:

  • פחית חלב קוקוס או מי קוקוס

  • רבע אבטיח

אופן ההכנה:

מכניסים את חלב הקוקוס וקוביות האבטיח לבלנדר וטוחנים.

מעבירים למגשית קרח או לתבנית שקעים ומקפיאים.

2. חטיפי טונה קפואים (חתולים)

המתכון המהיר הזה מיועד במקור לחתולים אבל אנחנו מכירות כמה כלבים שלא עומדים בפניו...

מצרכים:

  • פחית טונה במיים

  • חצי כוס מיים

אופן ההכנה:

מעבירים את תוכן הפחית לקערה עם הנוזלים.

מועכים במזלג, מפוררים ומערבבים.

מוסיפים בהדרגה חצי כוס מיים ומערבבים היטב.

מעבירים למגש קרח או לתבנית שקעים ומקפיאים.

הגרסה המושקעת:

במקום ערבוב במזלג טוחנים בבלנדר או במעבד מזון.

מעבירים את העיסה לתבנית צורות באמצעות שקית זילוף.

3. ארטיק הפתעות - מתכון בסיסי (כלבים וחתולים)

מתכון יצירתי ומשתנה על טהרת "מה שיש בבית". הבסיס הוא ציר מרק כלשהו והתוספות משתנות לבחירתכם

מצרכים:

  • ציר מסונן (ירקות / עוף / בשר / עצמות)

  • תוספת מענינת - זה המקום להיות יצירתיים. דוגמאות: מקלוני גזר / קוביות תפוח / חתיכות נקניק / שאריות בשר מארוחת הערב (רק תקפידו להסיר עצמות ולשטוף מתבלינים)

אופן ההכנה:

מפזרים מהתוספת שנבחרה בשקעי התבנית עד מחצית הגובה.

מוזגים את הציר מעל התוספות לכיסוי.

הגרסה המושקעת:

מכניסים את הציר לבלנדר עם מעט חמאת בוטנים - התערובת תהיה טעימה, סמיכה ועשירה יותר כמו שהיא ולכן לא חובה להשתמש בעוד תוספות.

מומלץ להשתמש בחמאת בוטנים טבעית ולא ממותקת.

קיץ שמח!

יש לכם מתכון משלכם שהכלבתולים משתגעים עליו? שתפו אותנו בתגובות!

כתבות שאהבתם במיוחד
פוסטים אחרונים
תגיות

משלוח חינם בהזמנות מעל 300 ש"ח

bottom of page