top of page

איך בוחרים פנסיון כלבים? 7 נקודות למחשבה מהבית של אנט

איך לבחור פנסיון טוב ואחראי לכלבון שלכם? החגים מתקרבים ואצלנו הפנסיון כבר מלא... מכיוון שבשנים האחרונות לקוחות רבים חלקו איתי סיפורים לא מוצלחים מפנסיונים אחרים (חלקם סתם מבאסים וחלקם ממש טרגיים) החלטתי לאסוף עבורכם כמה עצות וטיפים שיעזרו לכם לבחור מקום טוב בראש שקט.


טיפים לטיפול בכלבים

1. מפגש היכרות מקדים חשוב מאד להגיע למפגש היכרות בפנסיון זמן מה לפני מועד הנסיעה. בשבילכם - שתוכלו לראות את המקום ולהתרשם מההתנהלות בו. בשביל בעל הפנסיון - שיכיר את הכלב שלכם ויבדוק איך הלהקה מגיבה אליו והאם יש התאמה טובה. והכי חשוב, בשביל הכלבון שלכם - שישאיר את הריח שלו בבית ובחצר וכך כשתשאירו אותו שם יזהה את הריח של עצמו וידע שזה מקום שכבר היה בו וחזר ממנו הביתה. כך לא ירגיש נטוש ויוכל להתאקלם בקלות רבה. זיכרו - פנסיון שלא דורש מכם מפגש היכרות גם לא דורש זאת מאחרים. הכלב שלכם אולי הכי חמוד וחברותי בעולם אבל לא כולם כאלה. 2. רקע ונסיון אל תפחדו ואל תרגישו נבוכים לשאול את כל השאלות שלכם - מה סדר היום, כמה נסיון יש לבעלי הפנסיון (ולאנשים נוספים שאולי עובדים בו) וכו'. העלו בפניהם סיטואציות אפשריות כמו 'מה יקרה אם הכלב יחלה?' או 'מה עושים אם כלבים לא מסתדרים ביניהם' אלו שאלות לגיטימיות וחשוב לדבר על הדברים מראש. 3. מרבצים מגוונים בדקו היכן הכלבים ישנים ועל מה. אתם כמובן רוצים שיהיה להם נוח ומפנק. כל כלב אוהב מרבצי שינה שונים, ובנוסף, המעבר בין ספה-לשטיח-לרצפה ואז שוב לספה הוא חלק מהתקשורת וממשחקי הכוחות בין חברי הלהקה. לכן חשוב שיהיה גיוון באזור השינה (מקומות גבוהים, נמוכים, מוסתרים, מזרנים, כריות, שמיכות וכו). 4. גידור ומיגון הכי חשוב - שהכלב לא יברח! כלבים הם חיות חכמות ובעלות תושיה. הם יכולים למצוא דרכים מתוחכמות לצאת ממקומות שנראים לנו סגורים היטב... גם כלב שאינו ברחן מטבעו עלול להתנהג אחרת בזמן שהייה בפנסיון ובמיוחד במצבי לחץ (זיקוקים, אזעקות, רעידת אדמה וכו..) כשאתם מבקרים בפנסיון חדש קחו כמה דקות לסיבוב בחצר ובדקו את הגידור:

  • חלק תחתון של גדר צריך להיכנס מתחת לאדמה על מנת שלא יוכלו לחפור תחתיו מחילה. בכלל עדיף שהחלק התחתון של הגדר יהיה עשוי בלוקים או בטון.

  • הגדר עצמה יכולה להיות עשויה חומרים שונים אך שימו לב שאין בה ברזלים חשופים או שפיצים שעלולים לפצוע כלב שינסה לקפוץ או לגרד את הגדר.

  • אין דבר כזה גדר גבוהה מספיק!

  • כלבים יכולים לקפוץ לגבהים שלא יאמנו. הפתרון הוא עיקול בקצה הגדר שמונע קפיצה או סגירה מוחלטת של החלק העליון (רשת צל או ברזנט).

  • שערים כפולים - שימו לב שהכניסה לחלק בפנסיון בו הכלבים משוחררים עוברת דרך שער כפול או חדר הפרדה. אם כשנכנסתם לבקר היו לבעל הפנסיון כלבים מסתובבים בין הרגליים אז הם היו עלולים 'להבריז' לו החוצה. (אצלנו לדוגמה לא פותחים את השער הראשי אם הכלבים משוחררים בחצר, כשמישהו מגיע אנחנו מכניסות את כל הכלבים הביתה ורק אז פותחות את השער)

  • שימו לב שלכלבים אין גישה למטבח או לארונות עם תרופות, חומרי ניקוי או הדברה. דברים מסוג זה צריכים להיות מאחורי דלת נעולה.

5. טיולים ופעילויות בררו אילו פעילויות מקבלים הכלבים, לכמה טיולים יוצאים ביום וכמה זמן ביום מבלים בחצר או בגינת כלבים. גם אם יש חצר ענקית והמון חברים לשחק איתם אחרי זמן מה הכלבים משתעממים ועלולים לאגור אנרגיה מתוסכלת. לכן, חצר אינה תחליף לטיולים בחוץ, המכניסים גיוון ועניין בשגרת היום. שניים שלושה טיולים ביום יספיקו כדי לשנות אווירה, להכיר את הסביבה, לפגוש ולהריח דברים חדשים. כמובן גם זה תלוי בכלב ובצרכים שלו… 6. רכב צמוד וליווי וטרינרי לרוב הכל עובר חלק אבל לעתים כלב יכול לחלות או להיפצע. זה קורה וזה בסדר אבל חשוב לבדוק מה בעלי הפנסיון עושים במצב כזה. רכב צמוד - חובה!!! כשמשהו קריטי קורה אי אפשר לצעוד ברגל אל הוטרינר וגם אין זמן לחכות למונית. חייבים רכב. בנוסף, הכרחי שהפנסיון יעבוד עם וטרינר מקומי שזמין לטיפולים דחופים ומצבי חירום, למקרה שהוטרינר שלכם רחוק או שאינו זמין. 7. אהבה וסבלנות אחרי שבדקתם את כל הדברים הטכניים נשאר רק להרגיש את הבן אדם שמולכם ולהתבונן בתגובות של הכלבים אליו. בסופו של דבר חלק עצום מהעבודה שלנו זה להיות רגועים, להכיל את הכלבים שלכם בסבלנות ולתת להם אהבה ענקית וחסרת גבולות כל יום - כל היום.

שתפו עם חבריכם!

שיהיה לכל הכלבונים חג שמח ובטוח :)

הכותבת היא בעלת המספרה ופנסיון הכלבים הוותיק הבית של אנט.

כתבות שאהבתם במיוחד
פוסטים אחרונים
תגיות

משלוח חינם בהזמנות מעל 300 ש"ח

bottom of page